31014

Aaltoallas stroboskoopilla

Oletpa tekemisessä sähkömagneettisten aaltojen (valo, ääni tai muun tyyppiset aallot) ominaisuuksien kanssa, aaltojen käyttäytyminen on yhdenmukaista veden pinnan aaltoilun kanssa. Veden pinnalla aallot näkyvät ja liikkuvat niin hitaasti, että ne ovat paljaalla silmällä havaittavissa. Opiskelija voi tarkkailla ilmiötä suoraan veden pinnalla. Veden aaltojen optisia ominaisuuksia voidaan suurentaa ja saada vielä paremmin näkyviksi ruudulla.
- Aallon heijastus ja taittuminen. Tässä kokeessa yhdensuuntaiset aallot voidaan tuottaa käyttäen yhdensuuntaisten aaltojen kehittäjää. Aaltojen heijastus ja taittokyky voidaan demonstroida käyttäen siihen sopivia aaltojen kehittäjiä.
- Häiriö (interferenssi) toteutuu käytettäessä kaksipisteistä ympyränmuotoisen aallon kehittäjää. Kahden lähteen välimatkaa ja taajuutta voidaan säädellä.
- Kokeessa tasoaalto kohtaa kaksi aukkoisen esteen, ne käyttäytyvät kuin kaksipisteinen aallonkehittäjä nostattaen samaa interferenssi kuviota.
- Läpinäkyvän linssin halkileikkaus on peitetty ainoastaan matalalla vesikerroksella. Tämä vähentää etenemisnopeutta, joka lisää ilmiön näyttävyyttä ja lisää vastaavasti taittumisilmiön näyttävyyttä.

Aaltoallas sisältää seuraavat osat:
- storoboskooppi,
- virtalähde,
- 2 kpl ohjausvälitanko strobolle,
- 3 kpl jalka ja levykasetti,
- aaltoallas,
- peili,
- heijastusruutu,
- värähtelijä,
- viputangon pidike,
- viputanko,
- ristijalkatanko,
- korkeuden säätö yksikkö,
- johto värähtelijälle,
- kauko-ohjain yksittäisille sykäyksille,
- akryylimuovinen este, kupera,
- akryylimuovinen este, kovera,
- akryylimuovinen este, lieriö,
- yhdensuuntaisten aaltojen kehittäjä,
- pipetti säilytysastia ja puhdistusneste.

Lisävälinelaatikko (yksinkertainen ja kaksinkertaisen aaltokauha, leveä este 2 kpl, kapea este, yksinkertaisen aaltokauhan kärki 5 kpl, vara pipetti).

1141,25 €
(Alv 0%)

Tilaustuote

Tuotekoodi: 31014