47003E

RNA malli, 12 emäsparia

Geneettinen informaatio on varastoituna neljästä eri emäksestä muodostuviin yhdistelmiin solutuman DNA-molekyyleissä. Informaation tulkintaan ja siirtämiseen tarvitaan RNA-molekyylejä. Kukin RNA-molekyyli kopioi vain lyhyen osan yhden DNA:n informaatiosta, joten RNA-molekyylit ovat lyhyempiä kuin DNA ja useimmiten niissä on vain yksi säie. RNA koostuu neljästä emäksestä, sytos, guan, aden ja urasiili. Uraliili vastaa DNA:n tymiiniä. Toinen eroavaisuus DNA:n ja RNA:n välillä on sokeriryhmässä. RNA:ssa on riboosiryhmä kun DNA:ssa on deoksiriboosi. Riboosissa on enemmän happea OH- ryhmän muodossa, joka esitetään tummanpunaisena viisirenkaana. RNA kontrolloi proteiinisynteesin aikana aminohappojen sekventointia.

37,20 €
(Alv 0%)

Tilaustuote

Tuotekoodi: 47003E


Varastossa

Käsine 100 kpl, kertakäyttö M koko, nitriilikumi

49012B

Materiaali: Nitriilkumii puuteriton.

12,14 €
(Alv 0%)

Tilaustuote

Vaunurata PAStrack 1.0 m

32061

Kaksiosainen rata on rakennettu helposti säilytettäväksi. Painonappi liitin pitää radan eri osat suorana ja vakaana. Rata sisältää kuusi sisäänrakennettua säätöjalkaa.

Toimitukseen sisältyy:

Kaksi radanpalaa

Yhdistinhaka (2 kpl)

Säätöjalka (6 kpl).

212,65 €
(Alv 0%)

Tilaustuote

Mittakortti

25030

Helppo ja tarkka tapa määrittää putoamiskiihtyvyyden arvo kokeellisesti. Kun mittakortti kulkee valoportin läpi, kortin mustat kaistat blokkaavat valoportin säteen. Esim. putoamiskiihtyvyys saadaan määritettyä pudotuskokeella kun tiedetään mustien kaistojen leveys, välimatka ja aika kauanko niillä kuluu aikaa valoportin ohittamiseen.

Etuja opetuksessa:

- Auttaa opettamaan kiihtyvyyttä, muutosnopeutta ja graafista käsittelyä.
- Mittakortti on 40 cm pitkä ja mustien kaistojen välimatka on 5 cm.

43,95 €
(Alv 0%)