29000

Termokromaattinen levy 20 - 25°C

Nämä termokromiset eli lämpöaktivoidut arkit vaihtavat väriä lämpötilan muutosten vaikutuksesta, mikä demonstroi lämpötilaeroa ja tarjoaa kiinnostavan tavan nähdä lämpökartoituksen muutokset värin kautta. Arkkeja voidaan käyttää demonstroimaan johtuminen, eristys, konvektio, säteily ja kitka sekä monissa muissa kokeissa, joihin liittyy lämpötilan muutos.
Arkkien toisella puolella on termokromisia nestekiteitä ja toisella puolella musta tausta. Termokromisen nestekiteen värimuutosta voidaan tarkastella arkin kirkkaan päällystämättömän puolen läpi. Arkeissa on paineherkkä liimatausta. Kun taustan irrotettava suojakalvo poistetaan, arkki tarttuu helposti erilaisiin tasaisiin pintoihin. Lämpöväriarkit muuttuvat mustasta punaiseksi tietyssä lämpötilassa. Lämpötilan noustessa väri muuttuu näkyvän spektrin värien kautta seuraavaan väriin, ennen kuin arkit jälleen mustiksi korkeammassa lämpötilassa. Värimuutokset ovat palautuvia, ja lämpötilan alentuessa värinvaihtumisjärjestys on päinvastainen.
Nestekiteet ovat orgaanisia kemikaaleja, joilla on kierteinen molekyylirakenne. Ne laajenevat tai supistuvat lämpötilan nousun tai laskun myötä, toisin kuin jousi. Tuloksena on, että tulevan valon eri aallonpituudet heijastuvat hieman muuttuvasta rakenteesta, minkä silmämme näkevät muuttuvina väreinä. Arkit voidaan valmistaa useilla eri lämpötila-alueilla, mutta yleisin koulujen tieteellisissä projekteissa käytetty lämpötila on 25 °C, ja vihreän kaistanleveys on 5 °C. Näitä arkkeja voidaan käyttää monenlaisissa tieteellisissä kokeissa. Nestekiteen lämpötilalukema on erittäin tarkka, ja kiteitä on täysin turvallista käyttää luokkahuoneessa.
Arkit ovat kooltaan 150 x 300 mm, mutta voit leikata niitä, koska useimmat kokeet voidaan suorittaa käyttämällä paljon pienempiä paloja.
 

42,90 €
(Alv 0%)

Tilaustuote

Tuotekoodi: 29000