32061

Vaunurata 1.0 m, muovirata, PAStrack

Kaksiosainen rata on rakennettu helposti säilytettäväksi. Painonappi liitin pitää radan eri osat suorana ja vakaana. Rata sisältää kuusi sisäänrakennettua säätöjalkaa.
 

Toimitukseen sisältyy:
 
Kaksi radanpalaa
 
Yhdistinhaka (2 kpl)
 
Säätöjalka (6 kpl).

212,65 €
(Alv 0%)

Tilaustuote

Tuotekoodi: 32061


Tilaustuote

Mittakortti

25030

Helppo ja tarkka tapa määrittää putoamiskiihtyvyyden arvo kokeellisesti. Kun mittakortti kulkee valoportin läpi, kortin mustat kaistat blokkaavat valoportin säteen. Esim. putoamiskiihtyvyys saadaan määritettyä pudotuskokeella kun tiedetään mustien kaistojen leveys, välimatka ja aika kauanko niillä kuluu aikaa valoportin ohittamiseen.

Etuja opetuksessa:

- Auttaa opettamaan kiihtyvyyttä, muutosnopeutta ja graafista käsittelyä.
- Mittakortti on 40 cm pitkä ja mustien kaistojen välimatka on 5 cm.

43,95 €
(Alv 0%)

Tilaustuote

MiniDNA malli 12 emäsparia

47003C

miniDNA koostuu värikoodatuista osista.
Typpiemäksiä, viisirenkaisia sokeri- ja pyramidimaisia fosfaattiosia.
Toisiaan täydentävät emäksetvoidaan liittää toisiinsa.


Mukana tukijalusta, kokoamisohje sekä muovinen pakkauslaatikko.12 emäsparia.

58,50 €
(Alv 0%)

Tilaustuote

RNA malli, 12 emäsparia

47003E

Geneettinen informaatio on varastoituna neljästä eri emäksestä muodostuviin yhdistelmiin solutuman DNA-molekyyleissä. Informaation tulkintaan ja siirtämiseen tarvitaan RNA-molekyylejä. Kukin RNA-molekyyli kopioi vain lyhyen osan yhden DNA:n informaatiosta, joten RNA-molekyylit ovat lyhyempiä kuin DNA ja useimmiten niissä on vain yksi säie. RNA koostuu neljästä emäksestä, sytos, guan, aden ja urasiili. Uraliili vastaa DNA:n tymiiniä. Toinen eroavaisuus DNA:n ja RNA:n välillä on sokeriryhmässä. RNA:ssa on riboosiryhmä kun DNA:ssa on deoksiriboosi. Riboosissa on enemmän happea OH- ryhmän muodossa, joka esitetään tummanpunaisena viisirenkaana. RNA kontrolloi proteiinisynteesin aikana aminohappojen sekventointia.

37,20 €
(Alv 0%)